Paloma Carballal (UXUA)
Blog MercaART - Paloma Carballal (UXUA) en artistasdelatierra.com


Facebook   Technorati




Usuario: uxua
País: España
Miembro desde:
2008-01-25
Web personal




artistasdelatierra.com:

MercaART

24 de Abril del 2009 a las 14:44:49 0 Leído (498)

Con Pedralbes Centre MercaArt, el centro, en colaboración con COLBACAT, inicia una nueva actividad atrayendo a la zona alta de la ciudad los encantadores mercados de arte, dónde distintos artistas colegiados presentan y venden su obra: dibujos, acuarelas, grabados, fotografia ... ofreciendo al cliente una oportunidad única de tener una pieza de arte original sin ningún intermediario. De esta forma el visitante tiene la opción, en pocos metros, de ver diferentes estilos y técnicas, avaladas por el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts de Catalunya.

Centre comercial PEDRALBES CENTRE
Av. Diagonal, 609-615. 08028. Barcelona
Todos los sábados del 27 de abril al 27 de junio: De 12 a 20 horas




MercaArt


ESCULTURA EN PEDRALBES CENTRE 

del 22 d’abril al 30 de maig

I PEDRALBES CENTRE MERCA ART

del 22 al 25 d’abril i tots els dissabtes fins al 27 de juny


PEDRALBES CENTRE I COLBACAT ofereixen, aquesta vegada, dos activitats: Per una part, emmarcada a l’habitual calendari expositiu tenim, per primera vegada, una exposició d’escultura on participaran sis col·legiats; per una altra, Pedralbes MercaArt desplaça a la zona alta de la ciutat una activitat clàssica en els cascs antics urbans  on hi participen, així mateix, onze artistes col·legiats. 
Principi del formulari
L’exposició “Escultura a PEDRALBES CENTRE”, realitzada de nou amb COLBACAT, és una ferma aposta del centre per a manifestar la seva voluntat de donar suport als artistes contemplant totes les seves facetes. Aquesta no ha estat una mostra fàcil: de nou es tractava d’una col·lectiva i la nostra major obstinació ha estat mostrar les màximes tècniques, materials i opcions d’expressió: des de les formes clàssiques a la figura contemporània. Des de la varietat que trobem en la pedra, a l’argila, el ferro, la fusta, el bronze... Així mateix ha volgut donar pas no només a joves artistes sinó també a creadors veterans. I, entre ells, quatre homes i dues dones. Sis sensibilitats distintes en les que preval no el gènere de l’artista sinó el seu talent.

En l’escultura s’inclouen totes les arts de talla i cisell, juntament amb les de fosa i modelat, i de vegades l’art de la terrisseria. L’escultor s’expressa creant volums i conformant espais per això una de les més belles formes d’expressió artística de l’home la trobem en l’escultura, prova d’aquest fet és que s’han trobat peces que s’han conservat a través dels segles fetes amb utensilis rudimentaris i materials simples. Al llarg de la major part de la història de la humanitat, la majoria de persones eren illetrades, i l’escultura va complir també una funció didàctica o pedagògica, per a explicar al poble determinats esdeveniments o conceptes.

La funció ornamental pot estar lligada a alguna de les altres funcions, encara que de vegades pot ser l’objectiu principal, com ocorre amb la decoració vegetal o la geomètrica. També en gran mida, l’escultura del segle XX, sobretot l’abstracta, compleix principalment aquesta funció, encara que l'escultura com obra d'art, amb valor propi, és un concepte modern. Amb el desig que gaudeixin d’aquesta mostra, PEDRALBES CENTRI els dóna la benvinguda.
Artistes:
Marcel·lí Belloso
Enric Devenat
Elsa Farrús
Mercè Iglesias
Emiliano Lorenzo
Edmond Sala
                               
Totes les obres de l’exposició estan a la venda i l’import de la mateixa ho percep íntegrament l’artista. Informació a les oficines del centre.

Amb Pedralbes Centre MercaArt, el centre, en col·laboració amb COLBACAT, inicia una nova activitat atraient a la zona alta de la ciutat els encantadors mercats d’art, on diferents artistes col·legiats presenten i venen la seva obra: dibuixos, aquarel·les, gravats, fotografia… tot oferint al client una oportunitat única de tenir una peça d’art original sense cap intermediari. D’aquesta forma el visitant te l’opoció, en pocs metres, de veure diferents estils i tècniques, avalades pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts de Catalunya.
Integrant-se en el panorama internacional, en el que Europa te una gran tradició en aquests mercats – cal destacar el llegendari de la Place du Tertre a París; els de les places Thorbeckeplein i Spui d’Amsterdam; El Mercat Montmartre en Hasselt (Flandes) així com el d’Old Spitalfields Market i Bayswater Road Artist a Londres, aquest últim és l’exposició d’art a l’aire lliure més gran del mon, amb més de 250 artistes que exposen les seves obres sobre el terra i que unes £10 et poden fer un retrat -, Pedralbes Centre MercaArt s’uneix a aquesta tradició amb l’ànim d’humanitzar el seu espai amb una visió personal i desinteressada que interpreta el fet real o bé imaginari amb recursos plàstics; perquè l’art són idees i emoció.
En aquesta primera convocatòria, PEDRALBES CENTRE dóna pas a onze artistes:
Antonio Aguirre
Ignasi Arañó
Jordi Bonet
Roser Busquets
Paloma Carballal (UXUA)
Enric Devenat
Elsa Farrús
Glòria Monés
Manuel Monte
Alfonso Pérez-Banco
Zeron
                            Susana Frouchtmann
                            Comissària


Centre comercial PEDRALBES CENTRE
Av. Diagonal, 609-615. 08028. Barcelona
Tots els dissabtes del 27 d’abril al 27 de juny: De 12 a 20 hores








Debes registrar-te

Si ya estás registrado como usuario en artistasdelatierra.com accede a tu cuenta, gracias








La perfección no es cosa pequeña, pero está hecha de pequeñas cosas. Miguel Ángel Buonarroti

© Artistas y arte. Artistas de la tierra 2006-2007
Las mejores obras del Mundo - Promociona gratis tus obras de arte
Artistas y arte. Artistas de la tierra ha sido creado para ser una herramienta al servicio de los artistas de la Tierra
Condiciones de uso - Política de protección de datos

Artistas y arte. Artistas de la tierra